Mignonette met kruidenmarinade broccoli en gebakken patatjes

30 MIN
2 personen
Mignonette met kruidenmarinade broccoli en gebakken patatjes

Geen saaie gekookte broccoli maar een verrassende salade met een zoete toets dankzij de rozijntjes. De mignonette pimpen we dan weer met verse peterselie en basilicum. De geroosterde patatjes maken dit feestmaal compleet!

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr basilicum
  • 1 limoen
  • 2 varkensmignonettes
  • 25 gr rozijnen
  • 1 grote broccoli
  • 1 el honing
  • 1 kl mosterd

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de broccoli.
  2. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Snijd de helft van de ui in grove stukken. Hussel samen met de aardappelen op de bakplaat door elkaar met een flinke scheut olie, zout en zwarte peper. Schuif zo'n 25-30 min. de oven in, tot de aardappelen goudbruin en gaar zijn. Schep regelmatig eens om.
  3. Marinade: hak de peterselie en het basilicum zeer fijn en schep in een kom met een flinke scheut olie en het sap van een halve limoen. Kruid met zout en zwarte peper. Schep de mignonette om met de marinade en laat minstens 15 min. marineren.
  4. Laat de rozijnen wellen in een kommetje lauw water.
  5. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stam en snijd in plakjes van 0,5 cm. Schep de broccoli in de pot en houd het water net onder het kookpunt, zo blancheer je de groente waardoor die groen en knapperig blijft. Giet de broccoli na zo'n 3 min. af (of langer als je de groente liever volledig gaar hebt) en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
  6. Klop de honing, mosterd en de rest van het limoensap met ongeveer 2 el olie per persoon tot een dressing. Snipper de rest van de ui fijn. Meng de dressing met de rode ui, rozijnen en broccoli. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Smelt een klontje boter in een pan op hoog vuur (zie tip). Bak de mignonette zo'n 2 min. aan beide zijdes, dan is het vlees mooi rosé. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat het dan een minuutje langer in de pan liggen.
  8. Controleer of de aardappelen gaar zijn. Serveer met de mignonette en de broccolisalade. Smakelijk!
  9. TIP: BBQ-weer? Dek de tafel buiten en rooster de mignonette op de bbq.