Marokkaanse kip met couscous, ras-el-hanout, pompoen en broccoli

35 MIN
2 personen
Marokkaanse kip met couscous, ras-el-hanout, pompoen en broccoli

Wat zou een Marokkaans geïnspireerd gerecht zijn zonder onze favoriete smaakmaker ras-el-hanout? Gebruik deze heerlijke kruidenmix zowel bij de groenten als bij de kip. Hou je vooral niet in!

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 400 gr pompoen-broccolimix
  • 2 el ras-el-hanout
  • 400 gr tomatenpulp
  • 125 gr volkoren couscous
  • 30 gr rozijnen
  • 2 kipfilets
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de ui in halve ringen. Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoof pot (of tajine als je er één hebt) en voeg de ui toe. Stoof 3-4 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen-broccolimix en de helft van de ras-el-hanout toe en roerbak 2 min. Voeg per persoon 50 ml water toe en roerbak tot het water verdampt is. Voeg de tomatenpulp toe. Kruid met zout en zwarte peper. Zet een deksel op de pot en laat de saus 10 min. pruttelen.
  2. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Meng de couscous met de rozijnen in een schaal en overgiet met het water. Laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  3. Meng 1 el olijfolie per persoon met de rest van de ras-el-hanout, een snuifje zout en zwarte peper. Halveer de kipfilet in de lengte zodat je 2 dunne kipfilets per persoon hebt (zie tip). Bestrijk de kipfilet met de olijfolie.
  4. Laat een grillpan goed heet worden. Gril de kip 3-6 min. per kant.
  5. Controleer of de pompoen en broccoli in de saus beetgaar zijn. Serveer de couscous met de saus en de gegrilde kipfilets. Smakelijk!
  6. TIP: Door de kipfilet in de lengte te halveren, verkort je de gaartijd in de (grill)pan aanzienlijk! Je kan ze eventueel ook nog platkloppen met een deegrol.