Conchiglie zijn pastaschelpjes. Ze zijn ideaal voor dit snelle pastagerecht met kant-en-klare gehaktballetjes, broccoli en een zalig roomsausje. Klaar in 25 minuten en genieten maar!
Ingrediënten
1 grote broccoli
200 gr conchiglie
250 gr gehaktballetjes (varken)
100 gr roomkaas (met paprika)
10 gr basilicum
80 gr Parmezaan
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta en de broccoli.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente. Voeg de laatste 5 min.
de broccoliroosjes toe.
Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een pan en bak de balletjes krokant en goudbruin op middelhoog vuur. Kruid met een klein snuifje zout en zwarte peper.
Giet de pasta en de broccoli af, maar houd een kopje van het kookvocht apart. Schep de roomkaas onder de warme pasta en broccoli en laat smelten. Voeg wat kookvocht toe om de pasta nog smeuïger te maken (zie tip). Voeg ook de mini-balletjes toe. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Hak het basilicum grof. Serveer de pasta met de mini-balletjes en de broccoli. Werk naar smaak af met de harde kaas en het basilicum. Smakelijk!