Luikse salade

25 MIN
4 personen
Luikse salade

Luikse salade, ook wel gekend als Salade Liégeoise, is een lauwwarme maaltijdsalade gemaakt van sperziebonen, gerookte spekblokjes en krielpatatjes. Een dressing op basis van olijfolie, wittewijnazijn, sjalot en mosterd geven de "final touch" aan deze favoriet van onze Waalse landgenoten. Laat het je smaken!

Ingrediënten

  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 800 g krielaardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 1 kropsla
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 4 bio-eieren
  • 1 el mosterd
  • 2 kl wittewijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en halveer de krielaardappelen. Snij de sjalot fijn. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Snij de peterselie fijn. Kuis de sla.
  2. Kook de krieltjes beetgaar in 10 min. in gezouten water. Voeg dan de sperziebonen toe en laat nog 6 min. koken. Giet af.
  3. Kook de eieren 5-7 min.
  4. Meng de olijfolie, de helft van de sjalot, de helft van de peterselie, de mosterd, enkele eetlepels water en de wittewijnazijn door elkaar tot een dressing.
  5. Bak de spekblokjes krokant (zonder vetstof). Voeg na 4 min. de rest van de sjalot toe en bak mee. Voeg opnieuw na 2 min. de boontjes en krieltjes toe en laat kort meebakken. Kruid met peper en zout.
  6. Halveer de eieren. Schik de sla op borden en serveer hierop de gebakken spekjes, krieltjes en sperzieboontjes. Werk af met de dressing, de eitjes en de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 605.47 kcal
Koolhydraten 42.18 g
waarvan suikers 2.69 g
Vet 31.42 g
waarvan verzadigd 20.4 g
Proteïnen 23.28 g
Vezels 10.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin