Kokossoepje met kabeljauw

25 MIN
4 personen
Kokossoepje met kabeljauw

Een lekker licht, Oosters geïnspireerd soepje, deze kokossoep met kabeljauw. Een lentetopper, met groene asperges, tomaten en frisse gember.

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 8 groene asperges, in grove stukken
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • ½ citroen, geperst
  • 100 ml kokosmelk
  • 200 ml room
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 cm gember, geraspt
  • 1 kl koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout. Stoom ze gaar en snijd nadien in grote blokken.
  2. Breng de groentebuillon aan de kook en verlaag dan het vuur. Doe er al roerend de kokosmelk bij en voeg er de knoflook en naar smaak wat gember aan toe. Meng er nadien de aspergestukken door.
  3. Doe er de champignons, de sjalot en de tomaten bij. Kruid het geheel met peper en zout en breng verder op smaak met wat citroensap. Breng zachtjes aan de kook tot alle groenten beetgaar zijn.
  4. Verdeel de warme stukken vis over de borden en schenk er de soep met groenten over. Garneer met wat koriander en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 326.15 kcal
Koolhydraten 8.09 g
waarvan suikers 3.14 g
Vet 24.76 g
waarvan verzadigd 15.02 g
Proteïnen 17.77 g
Vezels 3.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin