Papillot van kabeljauw met paprika en tomaten

40 MIN
4 personen
Papillot van kabeljauw met paprika en tomaten

Een lekker licht en eenvoudig gerechtje, deze papillot van kabeljauw met paprika en tomatenblokjes. Met lekker veel kruiden en limoen voor een frisse toets.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 200 g tomatenblokjes
  • 2 paprika's, ontpit en in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, ontpit en fijngehakt
  • 1 limoen, in schijfjes
  • 1 kl citroenzeste
  • 100 ml witte wijn, droog
  • 4 kl olijfolie
  • plukje saffraan
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en de paprika toe en stoof zacht.
  3. Voeg de knoflook en de chilipeper toe en laat nog 2 minuutjes stoven. Blus dan met de witte wijn.
  4. Laat de wijn verdampen en voeg dan de tomaten met de saffraan toe. Laat 5 minuten koken op een laag vuurtje. Roer er de peterselie, de basilicum en de citroenzeste door.
  5. Leg de kabeljauwfilets op 4 stukken bakpapier. Kruid bij met peper en zout en leg er een schijfje limoen op. Verdeel het tomaten-mengsel over de pakketjes vis.
  6. Vouw de pakketjes toe en leg ze op een bakplaat. Laat 12-15 minuten in de oven bakken.
  7. Verdeel de vis-pakketjes over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 233.23 kcal
Koolhydraten 9.17 g
waarvan suikers 6.22 g
Vet 6.83 g
waarvan verzadigd 0.93 g
Proteïnen 27.26 g
Vezels 3.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin