Kipsaté met pindasaus

55 MIN
8 personen
Kipsaté met pindasaus

Een heerlijk hapje uit de Indonesische keuken: sappige kipsaté's met een overheerlijke pindasaus. Overheerlijk als je ze klaarmaakt in een grillpan of barbecue!

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 1 limoen, uitgeperst
  • handvol koriander, blaadjes geplukt
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes gesneden
  • 8 el pindakaas
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el sesamzaad
  • 3 el sojasaus
  • 3 el sesamolie
  • 1 el suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kipfilets in dunne lapjes.
  2. Meng de helft van het limoensap met de sojasaus en de sesamolie. Laat de plakjes kip hierin een uur afgedekt marineren in de koelkast.
  3. Doe de kokosmelk in een steelpannetje en warm op. Roer er de pindakaas en suiker door en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper, zout en de rest van het limoensap.
  4. Rijg de gemarineerde kippenlapjes op houten spiesjes. Rooster ze aan beide kanten in de grillpan.
  5. Serveer de kipsate's samen met de pindasaus. Werk af met blaadjes koriander, sesamzaadjes en chilipepertjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 288.96 kcal
Koolhydraten 6.22 g
waarvan suikers 4.08 g
Vet 21.87 g
waarvan verzadigd 8.31 g
Proteïnen 16.98 g
Vezels 1.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin