Een zalige keuken om te ontdekken: de Indonesische! Of Indische zoals onze Noorderburen zeggen. Vele gerechten ervan ken je misschien ook via hen. Nasi en bami bijvoorbeeld. In het Indonesisch zeg je trouwens 'nasi goreng' en 'bami goreng', wat letterlijk 'gebakken rijst' en 'gebakken noedels' wil zeggen. Een andere bereiding die we hier maar al te goed kennen is saté, heerlijke malse gemarineerde blokjes vlees (of groenten) op een stokje. In Indonesië is pindasaus erbij onmisbaar. 

De typische soep uit Indonesië is 'soto ayam', hun versie van kippensoep, een heerlijk bordje comfort food! Nog meer comfort food is rendang, Indonesisch stoofvlees. Zoals dat gaat met stoofpotjes, moet rendang heel lang opstaan, dus wij bedachten ook een heerlijke snelle versie met gehaktballetjes, moet je proeven! Daarnaast zijn er ook nog vele verschillende bijgerechten. Sambal oelek ken je ongetwijfeld, de pittige saus. Wist je dat er nog vele andere sambals bestaan, die vaak wat minder pittig zijn? Om naar uit te kijken in de (Aziatische) supermarkt, of om zelf thuis te maken! In Indonesië staat ook bijna altijd 'atjar tjampoer' op tafel: dat zijn frisse, ingelegde groentjes, voor dat extra zuurtje in de maaltijd. Een andere leuke toevoeging aan je Indonesische maaltijd is 'soeroendeng': geroosterde kokos met pinda's, ideaal om wat extra crunch aan je maaltijd toe te voegen.

We geven je alvast enkele lekkere recepten om mee aan de slag te gaan. De meeste gerecchtjes kan je perfect apart als avondmaal klaarmaken, of meng er verschillende voor een echte Indonesische rijsttafel. Tip: het laatste gerechtje kan je deze week ook bestellen als één van de 15gram gerechten bij Foodbag. Lekker handig!


Kipsaté met pindasaus


Kipsaté met pindasaus
Kipsaté met pindasaus is een traditioneel Indonesische bereiding. De kipsatés zijn nog lekkerder als je ze op de barbecue kan bereiden. Bekijk recept

 

SOTO AYAM, INDONESISCHE KIPPENSOEP


Soto ayam, Indonesische kippensoep

Comfort food uit Indonesië? Dan moet je zeker en vast eens soto ayam proeven! Een heerlijke, kruidige maaltijdsoep met lekker veel 'toppings': malse kip, boontjes, rijst, sojascheuten, een gekookt eitje en geroosterde uitjes. Za-lig! We maken een snelle versie met kipfilet, maar je kan ook een bouillon maken van een volledige kip. Bekijk recept



Nasi goreng met kip


Nasi goreng met kip
Nasi goreng is gebakken rijst op Indonesische wijze. Een heerlijk kommetje comfort food met veel groentjes erbij en kip. Bekijk recept



Gado gado


Gado gado
Gado gado is een vegetarische klassieker uit de Indonesische keuken. Het is een heerlijk bord vol groenten met tofu, een eitje en een zalige pindasaus. Bekijk recept



Bami goreng met kip


Bami goreng met kip
Bami goreng zijn gewokte noedels met kip, groentjes en een lekker sausje op basis van sojasaus. Snel klaar en overheerlijke Indonesische kost! Bekijk recept



Snelle rendang gehaktballetjes met boontjes en rijst


Snelle rendang gehaktballetjes met boontjes en rijst
Rendang is een heerlijk kruidig stoofpotje uit Indonesië. Zoals dat vaak gaat met stoofpotjes, moet het lang opstaan. Wij hebben een snelle en originele versie ontwikkeld, met gehaktballetjes erbij. Verrassend smaakvol en best gemakkelijk om te maken. Dit moet je proeven! Bekijk recept



Oosterse boontjes met gehakt en bruine rijst


Oosterse boontjes met gehakt en bruine rijst
Een snel en gemakkelijk wokgerechtje barstensvol smaak: Oosterse boontjes met kruidig gehakt en voedzame rijst erbij. Bekijk recept



Kip met satésaus, zoete aardappel en geroosterde spitskool


Kip met satésaus, zoete aardappel en geroosterde spitskool
Zalige sappige kipsaté's met zelfgemaakte pindasaus. Daarbij passen perfect zoete aardappelwedges. En geroosterde spitskool is ook een revelatie! Zin in? Bestel deze week bij Foodbag.