Kipfilet met farfalle en tomatensaus

30 MIN
2 personen
Kipfilet met farfalle en tomatensaus

Met dit gerecht zal je scoren, zeker bij kinderen! Leuke farfalle pasta met een smaakvolle zelfgemaakte tomatensaus en plakjes kruidige kip erbij.

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 125 g kerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 200 g farfalle
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de tomaten in blokjes. Halveer de kerstomaten. Pers de knoflook. Hak de bladpeterselie fijn.
  2. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Meng de kipkruiden en de Italiaanse kruiden met de helft van de olijfolie. Bestrijk de kipfilets hiermee. Verhit een grote pan en bak de kipfilets goudbruin, 5 minuten per kant. Schep de kip uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de geperste knoflook gedurende 1 minuut en voeg dan de blokjes tomaat toe. Laat 10-12 minuten zachtjes garen.
  4. Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 12-14 minuten. Giet af maar hou wat van het kookvocht bij.
  5. Meng de pasta samen met wat kookvocht door de saus. Roer er ook de kerstomaatjes, geraspte kaas en de helft van de peterselie door en kruid goed met peper en zout.
  6. Snij de kipfilets in plakjes. Serveer de pasta met de plakjes kip erbij en de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 768.12 kcal
Koolhydraten 77.68 g
waarvan suikers 6.74 g
Vet 24.38 g
waarvan verzadigd 5.73 g
Proteïnen 55.97 g
Vezels 6.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin