Kipfilet met farfalle en tomatensaus

30 MIN
2 personen
Kipfilet met farfalle en tomatensaus

Met dit gerecht zal je scoren, zeker bij kinderen! Leuke farfalle pasta met een smaakvolle zelfgemaakte tomatensaus en plakjes kruidige kip erbij.

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 125 g kerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 kl kipkruiden
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 2 kipfilet
  • 200 g farfalle
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de tomaten in blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Pers knoflook. Snij de peterselie fijn.
  2. Meng de kipkruiden en de Italiaanse kruiden met de helft van de olijfolie. Bestrijk de kipfilets hiermee. Verhit een grote pan en bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten in 8-10 minuten. Schep de kip uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de geperste knoflook gedurende 1 minuut en voeg dan de blokjes tomaat toe. Laat 10-12 minuten zachtjes garen.
  4. Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 8 minuten. Giet af maar hou 1 kop van het kookvocht bij.
  5. Meng de pasta samen met het kookvocht door de saus. Roer er ook de kerstomaatjes, geraspte kaas en de helft van de peterselie door en kruid goed met peper en zout.
  6. Snij de kipfilets in plakjes. Serveer de pasta met de plakjes kip erbij en de rest van de peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 769.62 kcal
Koolhydraten 77.91 g
waarvan suikers 6.83 g
Vet 24.39 g
waarvan verzadigd 5.73 g
Proteïnen 56.05 g
Vezels 6.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin