Papillot met honing-mosterdkip, groentjes en penne

30 MIN
2 personen
Papillot met honing-mosterdkip, groentjes en penne

Een papillot met vis heb je vast al eens gemaakt, maar wist je dat het ook kan met kip? 5 minuutjes werk om de papillot te vullen, de oven doet de rest van het werk! Ondertussen kook je nog penne en klaar is kees! Dit gerecht wordt een blijver!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 125 g kerstomaten
  • 2 kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 stick honing
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 el graanmosterd
  • 200 g penne
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette in dunne plakjes en snij de aangegeven hoeveelheid kerstomaten in twee. Neem per persoon een groot stuk aluminiumfolie en verdeel daarover de plakjes courgette en kerstomaten. Leg daarbovenop de kipfilets. Kruid met peper en zout.
  2. Pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Doe de olijfolie, honing, geperste knoflook, chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt), graanmosterd en 3/4de van de fijngesneden peterselie in een kommetje en meng. Verdeel de marinade over de kipfilets. Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht. Leg de pakketjes 25 minuten in de oven.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  4. Controleer of de kipfilet gaar is. Schep de inhoud van de papillotten over op borden, serveer samen met de penne. Werk af met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 801.52 kcal
Koolhydraten 82.29 g
waarvan suikers 15.95 g
Vet 27.69 g
waarvan verzadigd 4.45 g
Proteïnen 52.53 g
Vezels 6.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin