Kip Milanese met tomatensaus en linguine

30 MIN
2 personen
Kip Milanese met tomatensaus en linguine

Een klassieker, recht uit Milaan: krokant gepaneerde kipfilet met een lekkere tomatensaus en linguine. De rucola erbij zorgt voor wat extra pit.

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 2 kipfilet
  • 1 ei
  • 8 el panko
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ citroen
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  2. Leg een stuk plastiekfolie of bakpapier onder en boven de kipfilets en sla ze plat met een deegrol of ander zwaar voorwerp tot 0,5 cm dikte. Doe de bloem, het (de) ei(eren) en de panko in aparte kommetjes. Klop het ei los. Dep de kipfilets droog, kruid met peper en zout en dip ze dan eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte de panko.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof voor 5 minuten op matig vuur. Voeg de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Snij de citroen in partjes.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Bak hierin de kip op een zacht vuur gedurende 6-7 minuten, totdat het korstje mooi goudbruin kleurt. Controleer of de kip mooi doorbakken is.
  5. Serveer de linguine met de kip Milanese, de tomatensaus, rucola en een citroenpartje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 886.76 kcal
Koolhydraten 104.5 g
waarvan suikers 12.9 g
Vet 23.62 g
waarvan verzadigd 4.1 g
Proteïnen 59.02 g
Vezels 9.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin