Kip saltimbocca met gnocchi pomodoro

30 MIN
2 personen
Kip saltimbocca met gnocchi pomodoro

Saltimbocca wil letterlijk zeggen 'spring in de mond'. Wanneer je deze Italiaanse klassieker proeft, weet je waarom! Daarbij komen nog eens gnocchi, heerlijk zachte Italiaanse aardappelkussentjes met een tomatensausje bij. Watertanden!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 10 g salie
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 tomaat
  • 250 g gnocchi
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de kipfilets overlangs in 2, zodat je 2 dunne plakken hebt, leg een blaadje salie op elk stuk. Wikkel rond elke filet een plakje spek. Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het spek mooi krokant is en de kip gaar. Draai de kipfilets na 10 minuten om.
  3. Snij per persoon 1 blaadje salie in fijne reepjes. Pers de knoflook. Snij de ui fijn. Verhit een grote pan en voeg de olijfolie toe. Bak de salie, ui en knoflook kort aan. Voeg dan de passata toe. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur. Snij ondertussen de tomaat in fijne blokjes.
  4. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af.
  5. Roer de tomatenblokjes en gnocchi door de saus. Kruid met peper en zout. Serveer de gebakken kipfilets met de gnocchi pomodoro.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 944.93 kcal
Koolhydraten 97.45 g
waarvan suikers 11.29 g
Vet 27.82 g
waarvan verzadigd 16.74 g
Proteïnen 61.48 g
Vezels 8.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin