Kip saltimbocca met gnocchi en groene groenten

30 MIN
2 personen
Kip saltimbocca met gnocchi en groene groenten

Geïnspireerd door de Italiaanse klassieker, maar dan in onze eigen lokale versie: we maken saltimbocca van kip met gnocchi, sperzieboontjes en spinazie. Een heerlijk maal waar het hele gezin van zal genieten!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 10 g salie
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 1 ui
  • 100 g spinazie
  • 200 g sperziebonen
  • 250 g gnocchi
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de kipfilets overlangs in 2, zodat je 2 dunne plakken hebt, kruid ze met peper en zout, leg een blaadje salie op elk stuk. Wikkel rond elke filet een plakje spek. Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het spek mooi krokant is en de kip gaar. Draai de kipfilets halverwege om.
  3. Snij de rest van de salie in fijne reepjes. Snij de ui fijn. Hak de spinazie grof.
  4. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Laat 5 minuten koken en giet af.
  5. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af.
  6. Smelt de boter in een grote antikleefpan en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de sperziebonen toe. Roerbak 3 minuten. Voeg de spinazie en salie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Roer er de gekookte gnocchi door en haal de pan van het vuur.
  7. Serveer de kip saltimbocca met de gnocchi met groene groenten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 947.65 kcal
Koolhydraten 97.38 g
waarvan suikers 11.56 g
Vet 27.82 g
waarvan verzadigd 20.51 g
Proteïnen 63.08 g
Vezels 10.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin