Gezonde kapsalon met kip en pastinaak

25 MIN
2 personen
Gezonde kapsalon met kip en pastinaak

Kapsalon is een echte klassieker uit de pitazaak. Lekker, maar niet bepaald licht... We maken zelf een originele gezonde versie met pastinaakfrietjes, gebakken kippenreepjes, gemarineerde rode ui en frisse groentjes om af te werken. Smullen zonder schuldgevoel!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 rode ui
  • 1 little gem
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 250 g kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • 40 g gratinkaas
  • 3 el plantaardige olie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de pastinaken in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de helft van de plantaardige olie. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Laat water koken in een waterkoker. Snij de rode ui in fijne ringen. Overgiet de rode ui met het kokend water en giet af. Doe in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
  3. Snij de little gem in fijne reepjes. Snij de tomaat in blokjes en de komkommer in kwartjes.
  4. Snij de kip in reepjes en kruid met de kipkruiden. Verhit de rest van de olie en bak de kippenreepjes gaar in 8 à 10 minuten.
  5. Schep de pastinaakfrietjes over in een ovenschaal. Schep in het midden de gebakken kip. Strooi er de gratinkaas over en zet nog 2-3 minuten onder de grill van de oven.
  6. Laat de rode ui uitlekken. Roer de mayonaise los met een klein beetje water. Serveer de ovenschotel met de little gem, tomaat, komkommer en de gemarineerde rode ui erbovenop. Druppel de mayonaise erover en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 702.46 kcal
Koolhydraten 36.23 g
waarvan suikers 9.58 g
Vet 42.82 g
waarvan verzadigd 9.1 g
Proteïnen 38.8 g
Vezels 10.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin