Linguine met rolletjes van kip en courgette

30 MIN
2 personen
Linguine met rolletjes van kip en courgette

Hoe leuk zijn deze originele rolletjes van kip, opgevuld met plakjes courgette en Italiaanse ham? De rest van de courgette gebruiken we om een heerlijk tomatensausje van te maken, zero waste! Daarbij komt nog linguine, en je hebt een fantastische maaltijd waar het hele gezin van zal smullen!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 4 plakjes prosciutto
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g linguine
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Trek lange linten van de courgette met een dunschiller. Je hebt per persoon 5 linten nodig. Snij de rest van de cougette in blokjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  3. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij overlangs open, maar laat 1 zijde vastzitten, zodat je een grote lap krijgt. Leg plastiekfolie over de kipfilets en duw ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot. Kruid met peper en zout en schik er de linten courgette dakpansgewijs op. Leg er de plakjes prosciutto op. Rol de kipfilets strak op en zet ze vast met een houten prikker.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de opgerolde kipfilets kort rondom aan op hoog vuur. Schep de kipfilets over in een ovenschaal en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de kipfilets gebakken hebt en voeg de ui en knoflook toe. Stoof glazig in 2 minuten en voeg dan de courgetteblokjes en Italiaanse kruiden toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes en per persoon 2 eetlepels water toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  6. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  7. Serveer de linguine met de tomatensaus en de kip-courgetterolletjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 842.93 kcal
Koolhydraten 88.71 g
waarvan suikers 18.21 g
Vet 24.66 g
waarvan verzadigd 4.83 g
Proteïnen 62.08 g
Vezels 9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin