Kip in sinaasappel-honingsaus met groene groenten

25 MIN
2 personen
Kip in sinaasappel-honingsaus met groene groenten

Net zoals kip zoetzuur een klassieker is bij ons bij de afhaalchinees, is deze kip in sinaasappelsaus een populair gerecht in de Verenigde Staten. Geen authentiek Chinese keuken, maar desalniettemin erg lekker met de frisse zoetzure sinaasappelsaus. We voegen extra groene groenten toe, lekker!

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 1 broccoli
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 2 kipfilet
  • 100 g peultjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 stick honing
  • 2 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes, hou het witte en groene deel gescheiden. Snij de broccoli in roosjes. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de sinaasappel. Pers het sap van de sinaasappel. Meng de helft van het maïszetmeel met per persoon een halve eetlepel water tot een papje. Snij de kip in blokjes.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoliroosjes toe. Kook 4 minuten. Voeg dan de peultjes toe en laat nog 2 minuten koken. Giet af.
  3. Verhit de helft van de arachideolie in een steelpannetje en voeg de knoflook, gember en het wit van de lente-ui toe. Stoof 2 minuten. Voeg dan het sinaasappelsap, per persoon 2 eetlepels water, de sojasaus, de honing en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roer goed om en breng aan de kook. Wanneer het sap kookt, voeg je het maïszetmeelpapje toe en roer tot de saus begint in te dikken. Roer er de sinaasappelzeste door. Hou warm op een laag vuur.
  4. Kruid de kippenblokjes met peper en zout en wentel ze dan door de rest van het maïszetmeel. Verhit de rest van de arachideolie in een wok en bak de kippenblokjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren. Meng er dan de sinaasappelsaus en de broccoli en peultjes door. Laat kort doorwarmen.
  5. Serveer de kip in sinaasappelsaus en werk af met het groen van de lente-ui.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 3 mei.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 29 april om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 488.99 kcal
Koolhydraten 31.22 g
waarvan suikers 17.16 g
Vet 17.6 g
waarvan verzadigd 2.82 g
Proteïnen 46.77 g
Vezels 12.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin