Kip in honingsaus met sperziebonen

20 MIN
2 personen
Kip in honingsaus met sperziebonen

Een heerlijk eenvoudig wokgerecht, dat barst van smaak! Kip in een zalig honingsausje met daarbij gewokte sperziebonen en jasmijnrijst. Een Aziatisch smaakbommetje waar jij en je tafelgenoten van zullen smullen!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g sperziebonen
  • 2 kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 sticks honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • 2 el maïszetmeel
  • 3 el ketchup
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Breng nog een potje gezouten water aan de kook en blancheer de sperziebonen 3 minuten. Giet af. Snij ondertussen de kipfilets in blokjes. Doe het maïszetmeel in een bord, kruid met peper en zout en wentel de kippenblokjes hierdoor.
  3. Pers de knoflook, schil en rasp de gember. Meng de honing met de sojasaus en de ketchup.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de voorgekookte sperziebonen toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de kippenblokjes toe. Roerbak 4 minuten. Voeg dan de saus toe. Meng goed, zodat de saus mooi rond de kippenblokjes kleeft en lichtjes begint te karamelliseren. Roer er de sesamzaadjes en de gewokte sperziebonen door en laat kort doorwarmen. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  6. Serveer de rijst met de kip in honingsaus en sperziebonen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 782.12 kcal
Koolhydraten 99.33 g
waarvan suikers 18.59 g
Vet 21.43 g
waarvan verzadigd 3.45 g
Proteïnen 46.84 g
Vezels 7.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin