Kip in sinaasappel-honingsaus met rijst

25 MIN
2 personen
Kip in sinaasappel-honingsaus met rijst

Net zoals kip zoetzuur een klassieker is bij ons bij de afhaalchinees, is deze kip in sinaasappelsaus een populair gerecht in de Verenigde Staten. Geen authentiek Chinese keuken, maar desalniettemin erg lekker met de frisse zoetzure sinaasappelsaus. Moet je proeven!

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 1 broccoli
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 2 kipfilet
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 1 kl chilivlokken
  • 2 el arachideolie
  • 1 el maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes, hou het witte en groene deel gescheiden. Snij de broccoli in roosjes. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de sinaasappel. Pers het sap van de sinaasappel. Meng de helft van het maïszetmeel met per persoon een halve eetlepel water tot een papje. Snij de kip in blokjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoliroosjes toe. Kook 6 minuten. Giet af.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een steelpannetje en voeg de knoflook, gember en het wit van de lente-ui toe. Stoof 2 minuten. Voeg dan het sinaasappelsap, per persoon 2 eetlepels water, de sojasaus, de honing en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roer goed om en breng aan de kook. Wanneer het sap kookt, voeg je het maïszetmeelpapje toe en roer je tot de saus begint in te dikken. Roer er de sinaasappelzeste door. Hou warm op een laag vuur.
  5. Kruid de kippenblokjes met peper en zout en wentel ze dan door de rest van het maïszetmeel. Verhit de rest van de arachideolie in een wok en bak de kippenblokjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren. Meng er dan de sinaasappelsaus en de broccoli door. Laat kort doorwarmen.
  6. Serveer de kip in sinaasappelsaus met de rijst en werk af met het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 734.09 kcal
Koolhydraten 86.72 g
waarvan suikers 17.31 g
Vet 18.04 g
waarvan verzadigd 2.97 g
Proteïnen 50.89 g
Vezels 12.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin