Kip en broccoli in een honing-citroen-sojamarinade met rijst

25 MIN
2 personen
Kip en broccoli in een honing-citroen-sojamarinade met rijst

Je zal het al vermoeden door de titel van dit recept, het is het zalige honing-citroen-sojasausje dat de show steelt. Zo lekker in combinatie met sappige kippenreepjes en broccoli. We serveren met crunchy geroosterde cashewnoten en rijst. Zá-lig!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 2 kipfilet
  • 30 g cashewnoten
  • 1 stick honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl chilivlokken
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de broccoli in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoliroosjes toe. Kook 6 minuten en giet af.
  3. Pers de knoflook. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Snij de kip in reepjes.
  4. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de cashewnoten toe. Rooster ze tot ze beginnen te kleuren. Schep regelmatig om. Schep uit de pan en hak grof.
  5. Verhit de helft van de arachideolie in een grote pan en voeg de kippenreepjes toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 5 minuten. Schep de kippenreepjes uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  6. Verhit de rest van de arachideolie in de pan waarin je de kip gebakken hebt en voeg de knoflook toe. Roerbak 2 minuten op een matig vuur. Voeg dan de honing, sojasaus, het citroensap en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roer goed om en laat kort inkoken tot de saus begint in te dikken. Roer er dan de kippenreepjes en broccoliroosjes door. Laat kort doorwarmen.
  7. Serveer de kip en de broccoli met de rijst en werk af met de grofgehakte cashewnoten.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 765.25 kcal
Koolhydraten 76.95 g
waarvan suikers 11.75 g
Vet 24.84 g
waarvan verzadigd 4.39 g
Proteïnen 52.97 g
Vezels 11.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin