Kervelsoep met balletjes en croutons

35 MIN
4 personen
Kervelsoep met balletjes en croutons

Met deze favoriete soep met kervel van jong en oud zal je nog meer scoren, als je er heerlijke gehaktballetjes en krokante croutons aan toevoegt.

Ingrediënten

  • 250 g gemengd gehakt
  • 3 sneetjes brood, in blokjes
  • 100 g kervel
  • 3 prei, fijngesnipperd
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1½ l vleesbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de prei, de ui en de fijngesnipperde knoflook aan in een eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Blus met de bouillon en voeg het kruidentuiltje toe. Laat 15 minuten koken.
  2. Voeg de kervel bij de soep. Laat nog 5 minuten koken en verwijder dan het kruidentuiltje. Pureer de groenten met een staafmixer.
  3. Meng het gehakt met het paneermeel en het ei. Kruid met nootmuskaat en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Rol in kleine balletjes.
  4. Kook de gehaktballetjes gaar in water tot ze boven beginnen te drijven. Giet af en doe de balletjes bij de soep.
  5. Fruit de geperste knoflook glazig in 2 eetlepels olijfolie. Doe er de blokjes brood bij en bak ze goudbruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
  6. Verdeel de hete soep over de borden. Strooi er de croûtons bij. Werk af met een plukje kervel en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 513.87 kcal
Koolhydraten 35.78 g
waarvan suikers 11.26 g
Vet 29.27 g
waarvan verzadigd 8.67 g
Proteïnen 23.36 g
Vezels 7.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin