Rode-uiensoep met geitenkaaskroketjes

50 MIN
8 personen
Rode-uiensoep met geitenkaaskroketjes

Deze stevige rode-uiensoep wordt mooi terug in balans gebracht dankzij de frisse geitenkaaskroketjes. Voor op een donkere winteravond!

Ingrediënten

  • 1 preiwit, in grove stukken
  • 1 stengel witte selder, in grove stukken
  • 5 rode ui, in grove stukken
  • 4 uien, in grove stukken
  • 100 g broodkruim
  • 60 g bloem
  • 200 g geitenkaas
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 1½ l kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de uien aan in de boter. Voeg na enkele minuten de prei en de selder toe en roerbak 5 minuten. Bestrooi de groenten met 40 gram bloem en roer goed om.
  2. Blus met de kippenbouillon. Maak een kruidentuiltje van de tijm, de peterselie en de laurier en hang in de soep. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
  3. Vis het kruidentuiltje uit de soep. Mix de soep met een staafmixer en zeef ze. Zet de soep in een nieuwe pan op een zacht vuurtje. Voeg de stukken rode ui toe en laat 10 minuten sudderen. Kruid af met peper en zout.
  4. Maak balletjes van de geitenkaas. Rol ze door de rest van de bloem en dompel ze dan onder in de eidooiers. Rol ze nog even door het broodkruim. Frituur de balletjes kort in de friteuse op 180 °C tot ze goudbruin zijn.
  5. Verdeel de soep over borden en werk af met de kroketjes. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 260.68 kcal
Koolhydraten 25.55 g
waarvan suikers 9.75 g
Vet 12.87 g
waarvan verzadigd 7.44 g
Proteïnen 9.52 g
Vezels 5.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin