Pompoensoep met sinaasappel

40 MIN
4 personen
Pompoensoep met sinaasappel

Heb je al zo vaak pompoensoep gemaakt, en wil je eens verrassend uit de hoek komen? Maak dan deze pompoensoep met sinaasappel. Origineel en fris!

Ingrediënten

  • 800 g pompoen, geschild en in stukken
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 wortelen, in julienne
  • 1 cm gember, geraspt
  • 3 sinaasappels
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 el sinaasappellikeur
  • 200 ml room
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl currypoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes glazig. Strooi er het currypoeder over en schep goed om.
  2. Voeg de pompoenblokjes, de aardappelblokjes en de gember toe. Blus de groenten met de kippenbouillon en laat 20 minuten afgedekt koken.
  3. Snij een kwartje sinaasappelschil in reepjes. Blancheer ze een minuutje in water en laat uitlekken, zet even opzij. Schil en snij 1 sinaasappel in fijne plakjes en pers de resterende sinaasappels uit.
  4. Voeg het sinaasappelsap bij de soep.
  5. Blancheer de wortelen enkele minuten in gezouten water. Laat ze even schrikken onder koud water en uitlekken.
  6. Klop de room op met de likeur.
  7. Pureer de soep met een staafmixer en kruid af met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook.
  8. Verdeel de worteljulienne over de borden. Schep er de hete soep bij. Werk af met de plakjes sinaasappel, een toefje van de room en de reepjes sinaasappelschil.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 380.54 kcal
Koolhydraten 33.4 g
waarvan suikers 18.14 g
Vet 23.96 g
waarvan verzadigd 11.3 g
Proteïnen 6.73 g
Vezels 6.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin