Erwtensoep met rookworst en croutons

50 MIN
4 personen
Erwtensoep met rookworst en croutons

De ultieme wintersoep: dikke erwtensoep met daarin heerlijk gebakken plakjes rookworst en crispy croutons. Ook wel snert genoemd!

Ingrediënten

  • 150 g rookworst, in plakjes
  • 100 g spekreepjes
  • 4 sneetjes toastbrood, in blokjes
  • 1 aardappel, geschild en in stukken
  • 400 g spliterwten, geweekt
  • 1 prei, in grote stukken
  • 2 uien, in ringen
  • 1½ l groentebouillon
  • 2 klontjes boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit een klontje boter in een grote pot en stoof hierin de uien glazig. Voeg na enkele minuten de prei toe en laat even bakken.
  2. Doe de erwten en de aardappelen bij de groenten. Blus ze met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat een half uur zachtjes pruttelen.
  3. Pureer de groenten met een staafmixer en kruid bij met peper en zout.
  4. Bak de plakjes rookworst kort aan in een klontje boter. Doe ze bij de soep.
  5. Bak in dezelfde pan de spekreepjes knapperig. Laat ze even opdrogen op wat keukenpapier en doe ze dan ook bij de soep. Laat de soep nog een paar minuten koken.
  6. Bak ondertussen in dezelfde pan de blokjes brood goudbruin. Verdeel de soep over de kommen en werk af met de croutons.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 669.06 kcal
Koolhydraten 39.29 g
waarvan suikers 8.55 g
Vet 47.77 g
waarvan verzadigd 19.87 g
Proteïnen 18.82 g
Vezels 8.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin