Schorsenerensoep

40 MIN
4 personen
Schorsenerensoep

Schorseneren zijn ideaal om soep van te maken! Test het zelf in dit heerlijk romig soepje, verfijnd afgewerkt met kervel.

Ingrediënten

  • 1 kg schorseneer
  • citroensap
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1½ l kippenbouillon
  • 100 ml room
  • peper en zout
  • 1 bosje kervelblaadje

BEREIDING

  1. Maak de schorseneren schoon. Borstel de aarde eraf, schil ze met een dunschiller, snij ze in stukken en leg ze vervolgens in citroenwater zodat ze niet verkleuren.
  2. Stoof de ui glazig in een beetje olijfolie. Doe er de aardappelen en de schorseneren bij. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. Doe er de room bij en breng op smaak met peper en zout. Werk de soep af met enkele verse kervelblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 441.91 kcal
Koolhydraten 61.79 g
waarvan suikers 49.49 g
Vet 15.53 g
waarvan verzadigd 6.73 g
Proteïnen 13.12 g
Vezels 10.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin