Kedgeree met gerookte makreel

25 MIN
2 personen
Kedgeree met gerookte makreel

Kedgeree is de Indische versie van gebakken rijst en wordt vaak geserveerd met gerookte vis en eieren. We maken een heerlijke rijstschotel met groentjes, curry, gerookte makreel en een gekookt eitje met een nog zachte dooier om er bovenop te serveren. Comfort food, Indian style!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl currypoeder
  • ½ groentebouillonblokje
  • 2 bio-eieren
  • 2 gerookte makreelfilets
  • ½ citroen
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Schil en snij de wortel in fijne blokjes. Snij de selder fijn. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook.
  3. Verhit de arachideolie in een wok en voeg het wit van de lente-ui, de knoflook en gember toe. Roerbak 2 minuten en voeg de wortelen, selder en het currypoeder toe. Voeg per persoon 3 eetlepels water toe. Verkruimel er de groentebouillon bij. Laat stoven op hoog vuur, tot het water bijna volledig verdampt is, dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Roer regelmatig om.
  4. Kook de eieren 5 minuten in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  5. Verdeel de makreelfilets in hapklare brokjes.
  6. Voeg de rijst toe aan de wok en roer goed om. Laat nog 1 minuut bakken. Breng op smaak met sap van de citroen, peper en zout. Halveer de gekookte eieren.
  7. Serveer de kedgeree met stukjes makreelfilet, een gekookt ei en werk af met het groen van de lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 789.98 kcal
Koolhydraten 74.63 g
waarvan suikers 7.86 g
Vet 37.94 g
waarvan verzadigd 9.66 g
Proteïnen 34.22 g
Vezels 7.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin