Gebakken rijst met scampi's

30 MIN
2 personen
Gebakken rijst met scampi's

Nasi goreng of gebakken rijst met scampi's erbij. Wat een heerlijke maaltijd! Een Aziatische topper die je gemakkelijk thuis kan klaarmaken en zo lekker smaakt. Hier zal iedereen van smullen!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 bio-ei
  • ½ rode chilipeper
  • 20 scampi's
  • 1 kl currypoeder
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el sojasaus
  • ½ limoen
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de puntpaprika in ringen. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop het los. Snij de chilipeper in ringetjes.
  3. Dep de scampi's droog en kruid ze met peper en zout. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de scampi's en de knoflook toe. Roerbak 2 minuten tot de scampi's roze kleuren. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg het wit van de lente-ui, de puntpaprika, de helft van de chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak gedurende 4 minuten.
  5. Voeg nu de gekookte rijst en het currypoeder toe en schep alles goed door elkaar. Roerbak voor 3 minuten en voeg het losgeklopte ei toe. Roerbak voor 2 minuten, tot het ei gestold is. Voeg de scampi's terug toe en laat kort doorwarmen. Roer er de sojascheuten en de sojasaus door en breng op smaak met peper en zout. Pers er limoensap over naar eigen smaak en meng.
  6. Serveer de gebakken rijst met de scampi's met de rest van de chilipeper en het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 625.85 kcal
Koolhydraten 72.36 g
waarvan suikers 7.59 g
Vet 20.65 g
waarvan verzadigd 3.19 g
Proteïnen 35.17 g
Vezels 4.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin