Oosterse makreel uit de oven met rijst

25 MIN
4 personen
Oosterse makreel uit de oven met rijst

Een heel eenvoudig gerecht met makreel, dat barst van de Oosterse smaken. Bijna geen werk en klaar in minder dan een half uur!

Ingrediënten

  • 4 makrelen, gekuist, zonder kop
  • 300 g basmatirijst
  • 4 lente-uitjes
  • 40 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el sesamolie

BEREIDING

  1. Snij de gember in fijne staafjes. Snij de knoflook in plakjes. Snij de rode chilipeper in ringetjes. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden. Snij de limoen in plakjes.
  2. Bak de knoflook, het wit van de lente-ui en de gember kort in de sesamolie. Voeg dan de ketjap manis en rode chilipeper toe. Meng goed.
  3. Stop de schijfjes limoen in de buikholte van de makrelen. Leg ze in een ovenschaal en overgiet met het ketjap-mengsel. Zet 20 min. in een oven van 200°C.
  4. Kook de rijst. Serveer de makreel met de rijst en lepel de saus uit de ovenschaal erover. Werk af met het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 930.2 kcal
Koolhydraten 76.1 g
waarvan suikers 14.39 g
Vet 54.75 g
waarvan verzadigd 12.31 g
Proteïnen 33.61 g
Vezels 1.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin