Kipschnitzel met koolsla en ovenaardappeltjes

30 MIN
2 personen
Kipschnitzel met koolsla en ovenaardappeltjes

Alles is lekkerder in een krokant korstje! Zo ook deze kipschnitzels met een frisse koolsla met yogonaise dressing en lekkere ovenaardappeltjes erbij.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 appel
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g wittekool
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 kipfilet
  • 1 ei
  • 8 el panko
  • 3 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Schil de wortelen en rasp ze fijn. Snij ook de selder heel fijn. Schil de appel en rasp fijn tot aan het klokhuis. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Meng de wortelen, de wittekool, de selder, de appel en de lente-uitjes met de yoghurt en mayonaise en kruid met peper en zout.
  3. Bedek de kipfilets met plastiekfolie en sla ze zo plat mogelijk met bijvoorbeeld een deegrol. Kruid de filets met peper en zout. Roer het ei los in een kommetje met een vork. Doe de panko in een diep bord.
  4. Haal de platgeslagen kipfilets eerst door het losgeklopte ei en dan door de panko.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipschnitzels op een matig vuur goudbruin aan beide kanten.
  6. Serveer de gebakken kipschnitzels met de koolsla en de ovenaardappeltjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 859.57 kcal
Koolhydraten 71.23 g
waarvan suikers 23.4 g
Vet 39.72 g
waarvan verzadigd 6.24 g
Proteïnen 48.56 g
Vezels 14.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin