Dit gerecht heeft alles: een lekker visje met een heerlijk fris sausje met kappertjes en citroen, lekker veel groentjes en een kruidige couscous erbij.
Ingrediënten
1 rode paprika
1 courgette
1 ui
1 citroen
½ groentebouillonblokje
130 g couscous
1 el kappertjes
2 kabeljauwfilet, met vel
2 el olijfolie
2 el boter
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snij de rode paprika en courgette in blokjes. Snij de ui fijn. Was en rasp de schil van de citroen en snij in twee. Pers de helft van de citroen uit en snij de andere helft in partjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de ui, courgette en paprika gedurende 4 minuten aan. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou opzij in een kommetje.
Kook per persoon 125 milliliter water en los er de groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
Laat de boter smelten in een steelpannetje. Voeg de kappertjes toe en de zeste en het sap van de citroen. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en hou even apart.
Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de groenten gebakken hebt en bak de kabeljauwfilets gaar aan beide kanten.
Meng de gebakken groenten door de couscous. Schep de couscous op de borden en schik er een kabeljauwfilet op. Werk af met de citroen-kappertjes saus. Serveer met een partje citroen.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.