Caponata met kabeljauw

25 MIN
2 personen
Caponata met kabeljauw

Caponata is een heerlijke saus op basis van aubergine, paprika en kappertjes uit Sicilië. Lekker Zuiders van smaak en het past dan ook overheerlijk bij een stukje gebakken vis, in dit geval kabeljauw. Een gezond en zonnig gerecht dat je zeker en vast zal smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 el kappertjes
  • 10 g basilicum
  • 2 kabeljauwfilet
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de aubergine, paprika en courgette in blokjes van 1 cm. Ontpit de tomaten en snij in blokjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de ui, aubergine, courgette, knoflook en rode paprika toe en laat garen op een zacht vuur, kruid met peper en zout en roer regelmatig.
  3. Voeg na 8 minuten de kappertjes, tomatenblokjes en de balsamico toe en laat nog 10 minuten verdergaren.
  4. Snij de basilicum fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout. Bak ze 3-4 minuten op elke kant.
  5. Meng de basilicum door de caponata. Schep in diepe borden en serveer de gebakken kabeljauw erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 430 kcal
Koolhydraten 32.02 g
waarvan suikers 24.59 g
Vet 16.82 g
waarvan verzadigd 2.44 g
Proteïnen 31.99 g
Vezels 12.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin