Caponata met kabeljauw

25 MIN
2 personen
Caponata met kabeljauw

Caponata is een heerlijke saus op basis van aubergine, paprika en kappertjes uit Sicilië. Lekker Zuiders van smaak en het past dan ook overheerlijk bij een stukje gebakken vis, in dit geval kabeljauw. Een gezond en zonnig gerecht dat je zeker en vast zal smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 el kappertjes
  • 10 g basilicum
  • 2 kabeljauwfilet
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm. Snij de paprika in blokjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de ui, aubergine, knoflook en rode paprika toe en laat garen op een zacht vuur, kruid met peper en zout en roer regelmatig.
  3. Voeg na 8 minuten de kappertjes en de balsamico toe en laat nog 10 minuten verdergaren.
  4. Snij de basilicum fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout. Bak ze 3-4 minuten op elke kant.
  5. Meng de basilicum door de caponata. Schep in diepe borden en serveer de gebakken kabeljauw erbovenop.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 1 juli.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 27 juni om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 365.05 kcal
Koolhydraten 21.61 g
waarvan suikers 16.76 g
Vet 16.54 g
waarvan verzadigd 2.44 g
Proteïnen 27.85 g
Vezels 9.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin