Kabeljauw met tomaat-kappertjessaus

25 MIN
2 personen
Kabeljauw met tomaat-kappertjessaus

Een heerlijke lichte en Mediterraanse visbereiding: kabeljauwfilet met een zalig sausje met kort gegaarde blokjes tomaat, kappertjes en citroen. Daarbij komt een eenvoudig gekookt aardappeltje. Pure smaken die je in Zuiderse sferen brengen!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 tomaten
  • ½ citroen
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 kabeljauwfilet
  • 2 el kappertjes
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng nog een pot water aan de kook. Snij een kruisje in het vel van de tomaten. Dompel ze 1 voor 1 10 seconden in het kokende water, en spoel ze nadien met koud water. Verwijder de schil van de tomaten. Snij de tomaten in 4, verwijder de zaadjes en snij dan in fijne blokjes. Pers het sap van de citroen. Snij de peterselie fijn.
  3. Verhit de boter in een antikleefpan. Dep de visfilets droog en kruid met peper en zout. Bak de visfilets 3-4 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de olijfolie toe aan de pan waarin je de vis gebakken hebt. Wanneer de olie warm is, voeg je de tomatenblokjes en kappertjes toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en roer er de fijngesneden peterselie door.
  5. Serveer de gebakken visfilets met de gekookte aardappelen en de tomaat-kappertjessaus erover gelepeld.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 456 kcal
Koolhydraten 43.06 g
waarvan suikers 2.6 g
Vet 16.76 g
waarvan verzadigd 6.12 g
Proteïnen 29.82 g
Vezels 8.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin