Kabeljauw met tomaat-kappertjessaus

25 MIN
2 personen
Kabeljauw met tomaat-kappertjessaus

Een heerlijke lichte en Mediterraanse visbereiding: kabeljauwfilet met een zalig sausje met kort gegaarde blokjes tomaat, kappertjes en citroen. Daarbij komt een eenvoudig gekookt aardappeltje. Pure smaken die je in zuiderse sferen brengen!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 tomaten
  • ½ citroen
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kabeljauwfilet
  • 2 el kappertjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng nog een pot water aan de kook. Snij een kruisje in het vel van de tomaten. Dompel ze één voor één 10 seconden in het kokende water, en spoel ze nadien met koud water. Verwijder de schil van de tomaten. Snij de tomaten in 4, verwijder de zaadjes en snij dan in fijne blokjes. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Hak de peterselie fijn. Pers de knoflook.
  3. Verhit de boter in een antikleefpan. Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak de visfilets 3-4 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de olijfolie toe aan de pan waarin je de vis gebakken hebt. Wanneer de olijfolie warm is, voeg je de knoflook, kappertjes en tomatenblokjes uit blik toe en laat 4-5 minuten stoven. Voeg dan het citroensap, de fijngehakte peterselie en tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de gebakken visfilets met de gekookte aardappelen en de tomaat-kappertjessaus erover gelepeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 483.3 kcal
Koolhydraten 47.42 g
waarvan suikers 4.35 g
Vet 17 g
waarvan verzadigd 6.12 g
Proteïnen 31.22 g
Vezels 9.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin