Kabeljauw met chorizo

25 MIN
4 personen
Kabeljauw met chorizo

Kabeljauw en chorizo, een onverwachte combinatie, maar het past verrassend goed bij mekaar. Geserveerd met gnocchi, maakt dit gerecht heerlijk comfortfood.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 150 g chorizo, in fijne plakjes
  • 400 g gnocchi
  • 3 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 2 salieblaadjes, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid de kabeljauw met peper en zout. Bak de filets kort aan in een eetlepel boter. Leg ze in op een bakpapier en leg er de chorizo over. Zet 10 minuten in de oven.
  3. Kook ondertussen de gnocchi gaar in gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Smelt 2 eetlepels boter in een pannetje en doe er de salie bij. Laat enkele minuten zachtjes sudderen en haal dan van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Neem de kabeljauw uit de oven en verdeel samen met de gnocchi over de borden. Overgiet de vis met wat botersaus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 806.08 kcal
Koolhydraten 68.18 g
waarvan suikers 3.8 g
Vet 37.75 g
waarvan verzadigd 15.25 g
Proteïnen 47 g
Vezels 3.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin