Rog met kappertjes

20 MIN
4 personen
Rog met kappertjes

Een heerlijke topklassieker, in lichte versie. Serveer met ovenfrietjes van bijvoorbeeld pastinaak of courgetteslierten voor een 100 % gezonde maaltijd.

Ingrediënten

  • 4 roggenvleugels, 200 g/stuk
  • ½ citroen, uitgeperst
  • ½ bussel peterselie, fijngehakt
  • 4 el kappertjes
  • 2 el bloem
  • 120 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de rog met peper en zout langs beide kanten. Wentel de vis door de bloem en klop er de overtollige bloem af.
  2. Verhit een klont boter in een braadpan en bak de rog goudbruin vier minuten aan beide zijden op een matig vuur. Vermijd dat de boter verbrandt door af en toe een klontje boter toe te voegen.
  3. Zet het vuur wat lager, voeg de kappertjes toe en besprenkel met citroensap. Werk af met vers gehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 425.42 kcal
Koolhydraten 6.23 g
waarvan suikers 0.53 g
Vet 25.43 g
waarvan verzadigd 16.25 g
Proteïnen 43.23 g
Vezels 1.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin