Pasta van pesto met kabeljauw

20 MIN
4 personen
Pasta van pesto met kabeljauw

Geef je pasta pesto extra smaak met een heerlijk stukje gebakken kabeljauw erboven op, en knapperige pijnboompitjes.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 400 g tagliatelle
  • 6 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 4 el bloem
  • 25 g pijnboompitten, geroosterd
  • 2 el parmezaanschilfers
  • 1 pot pesto
  • 1 el olijfolie
  • klontje boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta gaar in gezouten water. Giet af.
  2. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout en haal ze door de bloem. Bak ze goudbruin in een scheut olijfolie.
  3. Fruit de lente-uitjes en de teentjes knoflook glazig in wat boter. Verlaag het vuur en doe hierbij de pasta. Meng de pesto door de pasta. Doe hierbij de pijnboompitten.
  4. Schik op elk bord een kabeljauwfilet met wat pasta. Werk af met parmezaanschilfers en peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 869.51 kcal
Koolhydraten 83.48 g
waarvan suikers 5.53 g
Vet 37.08 g
waarvan verzadigd 8.91 g
Proteïnen 47.6 g
Vezels 4.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin