Kabeljauw met fijne chorizoschijfjes onder de grill met gnocchi en salie-botersaus

30 MIN
4 personen
Kabeljauw met fijne chorizoschijfjes onder de grill met gnocchi en salie-botersaus

Een heerlijk Zuiders gerecht, deze kabeljauw met chorizo, gnocchi en salie-botersaus. Om je gasten te verwennen!

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilets
  • 150 g chorizo
  • 1 pakje gnocchi
  • 2 takjes salie
  • 60 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verdeel de kabeljauwfilets in vier gelijke stukken. Kruid ze met peper en zout. Bak 1 minuut aan elke kan in 1 eetlepel hete boter.
  2. Leg de vis op bakpapier op een ovenplaat met bakpapier. Snijd de chorizo in plakjes. Leg ze op de vis. Zet ongeveer 10 minuten in een oven op 180 °C.
  3. Laat de rest van boter smelten. Doe er de fijngesnipperde salieblaadjes bij. Laat 4 minuten sudderen tegen de kook aan. Laat 3 minuten trekken van het vuur af.
  4. Kook de gnocchi in gezouten water. Ze zijn gaar als ze komen bovendrijven.
  5. Kruid de saus naar smaak bij met peper en zout. Verwarm ze nog heel even op een laag vuur.
  6. Leg de kabeljauw en de gnocchi op voorverwarmde borden. Lepel er wat hete botersaus bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 459.9 kcal
Koolhydraten 1.59 g
waarvan suikers 0.11 g
Vet 36 g
waarvan verzadigd 15.33 g
Proteïnen 33.61 g
Vezels 0.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin