Kabeljauw in parmaham met pastinaakpuree en boschampignons

30 MIN
4 personen
Kabeljauw in parmaham met pastinaakpuree en boschampignons

Een heerlijk origineel visje voor op de feesttafel: kabeljauw in krokante parmaham met een romige pastinaakpuree erbij en gebakken boschampignons erbij. Wat een feest!

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilet
  • 4 plakjes parmaham
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 500 g pastinaken
  • 400 g bospaddenstoelen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 100 ml room
  • 60 g parmezaan
  • boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en pastinaken en snij in gelijke stukjes. Kook samen gaar.
  2. Kruid de visfilets met peper. Wikkel er een plakje parmaham rond. Leg in een ovenschaal en zet 15 min. in een oven van 180 °C.
  3. Pureer de aardappelen en pastinaken samen en meng er de room, geraspte parmezaan, peper en zout door, tot een gladde puree.
  4. Smelt boter in een pan en bak de bospaddenstoelen gaar. Kruid met peper en zout.
  5. Bestrijk de borden met de pastinaakpuree en schik er de kabeljauwfilets op. Serveer met de gebakken bospaddenstoelen en werk af met een takje peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 560.5 kcal
Koolhydraten 44.87 g
waarvan suikers 1.41 g
Vet 21.66 g
waarvan verzadigd 11.42 g
Proteïnen 41.1 g
Vezels 12.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin