Gestoomde kabeljauw met venusschelpjes

20 MIN
4 personen
Gestoomde kabeljauw met venusschelpjes

Een verfijnd en licht visgerecht, deze gestoomde kabeljauw met blokjes tomaat. De venusschelpjes maken het extra feestelijk!

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 2 kg venusschelpen
  • 4 tomaten, gepeld en in blokjes
  • ½ citroen, geperst
  • 40 ml witte wijn
  • 115 g boter
  • 4 takjes dragon
  • 1 el kervel, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout en stoom ze gaar. Houd ze warm.
  2. Laat een eetlepel boter smelten in een pan, voeg wat water en de dragon toe. Kook hierin de venusschelpen tot ze opengaan. Giet af en vang het kookvocht op.
  3. Giet het kookvocht in een sauspan. Voeg er de witte wijn bij en de rest van de boter. Laat dit al roerend binden. Breng verder op smaak met citroensap. Doe er tenslotte de tomatenblokjes bij.
  4. Verdeel de kabeljauwfilets over de borden en overgiet ze met saus en venusschelpen. Werk af kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 741.24 kcal
Koolhydraten 20.06 g
waarvan suikers 1.76 g
Vet 30.13 g
waarvan verzadigd 16.14 g
Proteïnen 90.69 g
Vezels 1.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin