Zalm met pastinaakpuree en tartaarsaus

30 MIN
4 personen
Zalm met pastinaakpuree en tartaarsaus

Een heerlijk low carb of koolhydraatarm gerecht, dat toch smaakt als comfort food: gegrilde zalm met smeuïge pastinaakpuree en een lekkere tartaarsaus. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 500 g pastinaken
  • 1 sjalot
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • 8 el mayonaise
  • 100 ml room
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en pastinaken en snij in gelijke stukjes. Kook samen gaar in gezouten water.
  2. Snij de sjalot fijn. Hak de kappertjes grof. Snij de bladpeterselie fijn. Meng de mayonaise met de sjalot, kappertjes en de helft van de bladpeterselie. Kruid met peper en zout.
  3. Pureer de aardappelen en pastinaken samen en meng er de room, peper en zout door, tot een gladde puree.
  4. Bestrijk de zalmfilets met olijfolie, kruid met peper en zout en gril ze in een hete grillpan.
  5. Serveer de gegrilde zalm met de pastinaakpuree en de tartaarsaus. Werk af met de rest van de bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 872.01 kcal
Koolhydraten 45.67 g
waarvan suikers 1.48 g
Vet 60.18 g
waarvan verzadigd 13.78 g
Proteïnen 34.25 g
Vezels 10.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin