Paddenstoelenstoemp met kabeljauw

25 MIN
4 personen
Paddenstoelenstoemp met kabeljauw

Een Vlaamse klassieker, met een verfijnde twist: paddenstoelenstoemp met heerlijk sappige kabeljauw.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 kg aardappel
  • 250 g shiitake paddestoelen
  • 250 g oesterzwammen
  • 250 g champignons, in kwartjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 ml room
  • klontje boter
  • 1 kl viskruiden
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af.
  2. Stoof de ui in wat boter. Doe er alle paddenstoelen bij en roerbak. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schenk er de room bij en laat een beetje inkoken.
  3. Plet de aardappelen met een pureestamper. Doe er de champignons bij en roer goed door elkaar.
  4. Kruid de kabeljauwfilets met viskruiden. Bak ze aan weerskanten in boter.
  5. Verdeel de stoemp over de borden en leg hierbij een stukje vis.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 496.5 kcal
Koolhydraten 49.1 g
waarvan suikers 3.06 g
Vet 14.92 g
waarvan verzadigd 8.04 g
Proteïnen 35.14 g
Vezels 14.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin