Hoe gemakkelijk het is? Voor de versie met aardappelen bij, schil je aardappelen en pastinaken en snij je ze in gelijke stukjes. Kook en pureer samen. Werk af met een goede klont boter en muskaatnoot. Overheerlijk! Als je een pure pastinaakpuree maakt, kan je ervoor kiezen om de pastinaken te garen in melk. Daardoor krijgen ze een heerlijke smaak en boterzachte textuur. Giet af, maar hou de melk bij. Pureer en voeg wat van de melk toe. De geïnfuseerde melk kan je ook nog gebruiken om een saus mee te maken. Tip: je kan ook puree maken van verschillende groenten samen, pastinaak en knolselder of pastinaak en witloof zijn heerlijke combinaties!
Zin om aan de slag te gaan? Wij geven je 7 heerlijke gerechten met pastinaakpuree!
Vegan cordon bleu met pastinaakpuree en gebakken witloof
Een klassieker, maar dan in vegan jasje? Het kan! Tegenwoordig vind je hele lekkere alternatieven, zoals de vegan cordon bleu van Greenway, op basis van knolselder. Moet je eens proberen, in combinatie met pastinaakpuree en gebakken witloof. Een overvloed aan heerlijke groenten! Zin in deze topper? Je kan 'm deze week bestellen bij Foodbag!
Zalm met pastinaakpuree en tartaarsaus
Een heerlijk low carb of koolhydraatarm gerecht, dat toch smaakt als comfort food: gegrilde zalm met smeuïge pastinaakpuree en een lekkere tartaarsaus. Dat zal smaken! Bekijk recept
Luikse balletjes met pastinaakpuree en salie
Heerlijke herfstige smaken in één van onze favoriete Belgische gerechten: Luikse balletjes! We serveren ze ditmaal met een zalige romige puree met pastinaak en krokant gebakken salie erbij. Topcombinatie! Bekijk recept
Kippendij in dragonsaus met spek, pastinaakpuree en champignons
Krijg je 't water al in de mond? Kip én spék én een romig sausje én puree. Van een onweerstaanbare combinatie gesproken. We verwerken pastinaak in de puree, die is nu helemaal in 't seizoen. Bekijk recept
Zalm met witloof-pastinaakpuree en veldsla
Witloof en pastinaak, een match made in heaven! Deze puree is echt overheerlijk en past perfect bij een stukje gebakken zalm en frisse blaadjes veldsla erbij. Lekker koolhydraatarm genieten! Bekijk recept
Kabeljauw in parmaham met pastinaakpuree en boschampignons
Een heerlijk origineel visje voor op de feesttafel: kabeljauw in krokante parmaham met een romige pastinaakpuree erbij en gebakken boschampignons erbij. Wat een feest! Bekijk recept
Kalkoenfilet met pastinaakpuree en champignons
Puur en winters, dit mooie bordje met gebakken kalkoenfilet, zalig zachte pastinaakpuree, gebakken champignons en rucola. Lekker licht, maar vooral lekker! Laat het smaken! Bekijk recept