Zin in echt winters comfort food? Een lekkere puree smaakt dan altijd! Klassieke aardappelpuree is natuurlijk steeds een voltreffer, maar je kan er ook gemakkelijk extra groenten aan toevoegen. 2 voordelen: je hebt zo een extra portie groenten binnen én je huisgenoten merken het zelfs niet eens. Of je kan zelfs nog een stapje verder gaan, en een pure groentepuree maken. De smaak is iets meer uitgesproken dan, maar wel een ideale basis voor een koolhydraatarme maaltijd. Vandaag leggen we de focus op pastinaakpuree. Heel gemakkelijk om te maken en overheerlijk in winterse bereidingen!

Hoe gemakkelijk het is? Voor de versie met aardappelen bij, schil je aardappelen en pastinaken en snij je ze in gelijke stukjes. Kook en pureer samen. Werk af met een goede klont boter en muskaatnoot. Overheerlijk! Als je een pure pastinaakpuree maakt, kan je ervoor kiezen om de pastinaken te garen in melk. Daardoor krijgen ze een heerlijke smaak en boterzachte textuur. Giet af, maar hou de melk bij. Pureer en voeg wat van de melk toe. De geïnfuseerde melk kan je ook nog gebruiken om een saus mee te maken. Tip: je kan ook puree maken van verschillende groenten samen, pastinaak en knolselder of pastinaak en witloof zijn heerlijke combinaties!

Zin om aan de slag te gaan? Wij geven je 7 heerlijke gerechten met pastinaakpuree!


Vegan cordon bleu met pastinaakpuree en gebakken witloof


Vegan cordon bleu met pastinaakpuree en gebakken witloof
Een klassieker, maar dan in vegan jasje? Het kan! Tegenwoordig vind je hele lekkere alternatieven, zoals de vegan cordon bleu van Greenway, op basis van knolselder. Moet je eens proberen, in combinatie met pastinaakpuree en gebakken witloof. Een overvloed aan heerlijke groenten! Zin in deze topper? Je kan 'm deze week bestellen bij Foodbag!



Zalm met pastinaakpuree en tartaarsaus


Zalm met pastinaakpuree en tartaarsaus
Een heerlijk low carb of koolhydraatarm gerecht, dat toch smaakt als comfort food: gegrilde zalm met smeuïge pastinaakpuree en een lekkere tartaarsaus. Dat zal smaken! Bekijk recept



Luikse balletjes met pastinaakpuree en salie


Luikse balletjes met pastinaakpuree en salie
Heerlijke herfstige smaken in één van onze favoriete Belgische gerechten: Luikse balletjes! We serveren ze ditmaal met een zalige romige puree met pastinaak en krokant gebakken salie erbij. Topcombinatie! Bekijk recept



Kippendij in dragonsaus met spek, pastinaakpuree en champignons


Kippendij in dragonsaus met spek, pastinaakpuree en champignons
Krijg je 't water al in de mond? Kip én spék én een romig sausje én puree. Van een onweerstaanbare combinatie gesproken. We verwerken pastinaak in de puree, die is nu helemaal in 't seizoen. Bekijk recept



Zalm met witloof-pastinaakpuree en veldsla


Zalm met witloof-pastinaakpuree en veldsla
Witloof en pastinaak, een match made in heaven! Deze puree is echt overheerlijk en past perfect bij een stukje gebakken zalm en frisse blaadjes veldsla erbij. Lekker koolhydraatarm genieten! Bekijk recept



Kabeljauw in parmaham met pastinaakpuree en boschampignons


Kabeljauw in parmaham met pastinaakpuree en boschampignons
Een heerlijk origineel visje voor op de feesttafel: kabeljauw in krokante parmaham met een romige pastinaakpuree erbij en gebakken boschampignons erbij. Wat een feest! Bekijk recept



Kalkoenfilet met pastinaakpuree en champignons


Kalkoenfilet met pastinaakpuree en champignons
Puur en winters, dit mooie bordje met gebakken kalkoenfilet, zalig zachte pastinaakpuree, gebakken champignons en rucola. Lekker licht, maar vooral lekker! Laat het smaken! Bekijk recept