Italiaans visstoofpotje

30 MIN
4 personen
Italiaans visstoofpotje

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilets, in blokjes
  • 800 g krielaardappelen
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 gele paprika's, in blokjes
  • 1 venkel, in plakjes
  • 5 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 2 el groene olijven
  • 2 el kappertjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml room
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de krielaardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Fruit de ui samen met de knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg er de paprika's, de bleekselderij, de venkel, de aardappelen en de tomatenpuree aan toe. Kruid naar smaak af met Italiaanse kruiden.
  3. Schenk er na 3 minuten de room en de warme groentebouillon over. Voeg er ook de olijven en de kappertjes aan toe. Laat 8 minuten afgedekt stoven.
  4. Leg er de stukjes vis bij en laat 5 minuten op een laag vuur stoven zonder deksel. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 500.78 kcal
Koolhydraten 52.25 g
waarvan suikers 7.23 g
Vet 15.68 g
waarvan verzadigd 6.05 g
Proteïnen 33.25 g
Vezels 11.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin