Brandade de morue

45 MIN
4 personen
Brandade de morue

Brandade de morue is een klassieke Franse ovenschotel met heerlijke romige aardappelpuree met daarbij kabeljauw. Winters comfortfood!

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauw
  • 6 aardappelen, in blokjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 el paneermeel
  • 15 g kaas, geraspt
  • 1 l melk
  • 150 ml olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 el peterselie, fijngehakt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de aardappelen samen met de knoflook in gezouten water tot ze gaar zijn.
  3. Schenk de melk in een aparte kookpot en leg er de visfilets in. Doe er de tijm en laurier bij en laat 5 minuten pocheren.
  4. Giet de aardappelen af en pureer ze. Doe er de olijfolie en de peterselie bij.
  5. Schep de vis uit de melk en snij in zeer fijne stukjes. Voeg toe aan de aardappelpuree. Giet er 100 milliliter van de kookmelk aan toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Schep alles over in een ovenschotel en overstrooi met het paneermeel en de kaas. Zet 20 minuten in de oven tot het gerecht een goudbruin korstje krijgt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 639.49 kcal
Koolhydraten 34.62 g
waarvan suikers 14 g
Vet 42.78 g
waarvan verzadigd 8.12 g
Proteïnen 29.82 g
Vezels 2.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin