Vispannetje met kabeljauw

25 MIN
4 personen
Vispannetje met kabeljauw

Dit vispannetje met kabeljauw en kokkels is een echte verwennerij, en toch licht verteerbaar en goed voor de lijn. Kokosmelk zorgt voor een Oosterse toets.

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilets
  • 500 g kokkels
  • 400 g aardappelen, in blokjes
  • 2 venkel, in reepjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 bosje lente-uitje, in ringetjes, wit en groen apart
  • 1 l groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl kerriepoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de venkel, de ui en het wit van de lente-uitjes aan in een eetlepel olijfolie. Doe de aardappelblokjes erbij. Bestrooi met kerriepoeder. Roer om tot de aroma's vrijkomen.
  2. Overgiet met de bouillon en laat zacht koken tot de aardappelen beetgaar zijn.
  3. Spoel de schelpjes. Doe ze in een pan met een paar eetlepels water. Zet afgedekt, op een hoog vuur, tot de schelpjes open zijn. Zeef het kookvocht.
  4. Schenk de kokosmelk en het kookvocht van de schelpen bij de groenten. Roer voorzichtig om. Snij de kabeljauwfilets in acht grote stukken, kruid ze met peper en zout. Leg ze bij de groenten. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Leg er de schelpjes bij


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 428.38 kcal
Koolhydraten 31.02 g
waarvan suikers 3.28 g
Vet 11.77 g
waarvan verzadigd 6.12 g
Proteïnen 46.76 g
Vezels 6.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin