Panang curry met gehakt en rijstnoedels

15 MIN
2 personen
Panang curry met gehakt en rijstnoedels

Panang curry is een Thaise rode currypasta op smaak gebracht met pindanootjes. Resultaat is een perfecte smaakbalans tussen zout, zuur en zoet. Hier in originele combinatie met gehakt en rijstnoedels. Een Thaise maaltijd die je in 15 minuten op tafel zet, maar nog langer zal blijven nazinderen op je smaakpapillen!

Ingrediënten

  • 150 g rijstnoedels
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 20 g gember
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 el panang currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 g koriander
  • 100 g sojascheuten
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een wok klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de rijstnoedels en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 3 minuten. Roer regelmatig om. Giet af, spoel met heet water en laat uitlekken.
  3. Snij de rode paprika in reepjes. Schil en snij de wortel in fijne plakjes. Schil en rasp de gember.
  4. Verhit de arachideolie in de wok en voeg de gember en wortelplakjes toe. Roerbak 3 minuten. Voeg dan de rode paprika en het gehakt toe. Roerbak nog eens 4 minuten. Voeg de aangegeven hoeveelheid panang currypasta toe, roerbak 1 minuut en voeg dan de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat nog 3 minuten pruttelen.
  5. Pluk ondertussen de blaadjes koriander. Roer de sojascheuten door de curry. Kruid met peper en zout. Serveer de rijstnoedels met de curry. Werk af met blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 903.16 kcal
Koolhydraten 81.7 g
waarvan suikers 7.32 g
Vet 47.74 g
waarvan verzadigd 26.79 g
Proteïnen 34.5 g
Vezels 7.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin