Steak met gewokte groentjes en noedels

15 MIN
2 personen
Steak met gewokte groentjes en noedels

Een snelle Aziatische wok met knapperige groentjes, afgewerkt met ketjap manis, dat is een Indonesische zoete sojasaus. Daarbij komen eiernoedels en lekker saignant gebakken steak, mooi in plakjes gesneden. Luxueus en overheerlijk, dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 150 g eiernoedels
  • 1 wortel
  • 1 groene paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el ketjap manis
  • 100 g sojascheuten
  • 2 rundersteak
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een kookpot, vergiet, wok, pan, snijplank en een mes klaar.
  2. Doe het gekookte water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de eiernoedels toe en kook ze 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Schil de wortel en snij in fijne plakjes. Snij de groene paprika in reepjes. Snij de lente-ui in ringen.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in de wok en voeg de wortel en groene paprika toe. Roerbak 4 minuten en voeg dan de ketjap manis en de sojascheuten toe. Roerbak nog 1 minuut, proef en kruid met peper en zout.
  5. Kruid de rundersteaks met peper en zout. Verhit de rest van de arachideolie in de pan en bak de steak 2 minuten aan elke kant.
  6. Roer de noedels door de gewokte groenten. Snij de steak in plakjes. Serveer de noedels met de steak en werk af met lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 720.15 kcal
Koolhydraten 76.46 g
waarvan suikers 16.33 g
Vet 21.59 g
waarvan verzadigd 3.46 g
Proteïnen 51.58 g
Vezels 5.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin