Gewokte varkenshaas met aubergine en rijst

25 MIN
2 personen
Gewokte varkenshaas met aubergine en rijst

Varkenshaasje gebruiken we natuurlijk vooral in de Westerse keuken, maar ook in een Oosters gerecht smaakt het heerlijk! Lekker mals en erg lekker in combinatie met de gewokte aubergine in een afsmakend woksausje. Serveer met een kommetje rijst, yum!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 300 g varkenshaasje
  • 2 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 kl suiker
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de aubergine in de lengte in 4 en dan in plakjes van 1 cm dik. Snij de paprika in fijne reepjes. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen. Snij de varkenshaas in fijne plakjes.
  2. Doe de oestersaus, sojasaus en suiker in een kommetje en meng.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de plakjes varkenshaas toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 2 minuten (eventueel in 2 keer bakken). Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de knoflook, gember en paprika toe. Roerbak 1 minuut en voeg de aubergine toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan per persoon 2 el water toe. Dek de wok af en laat 2 minuten garen. Voeg nog 2 el water toe en laat nog 2 minuten garen.
  6. Voeg het oestersausmengsel toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg de plakjes varkenshaas toe en laat kort doorwarmen. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de rijst met het wokgerecht. Werk af met de lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 692.68 kcal
Koolhydraten 77.32 g
waarvan suikers 12.51 g
Vet 20.81 g
waarvan verzadigd 4.51 g
Proteïnen 45.28 g
Vezels 7.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin