Oosterse boontjes met gehakt en bruine rijst

25 MIN
2 personen
Oosterse boontjes met gehakt en bruine rijst

Een snel en gemakkelijk wokgerechtje barstensvol smaak: Oosterse boontjes met kruidig gehakt en voedzame rijst erbij.

Ingrediënten

  • 150 g bruine rijst
  • 200 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 300 g varkensgehakt
  • 2 el sojasaus
  • 3 el chilisaus
  • 1 el geroosterde ui
  • 2 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 20 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en halveer ze. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de sperzieboontjes toe. Kook 6 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Snij de paprika in reepjes.
  4. Verhit de helft van de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok en voeg het gehakt toe. Laat 5 minuten bakken en schep dan uit de pan en hou opzij.
  5. Voeg de rest van de plantaardige olie toe aan de pan en stoof de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en paprika toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg dan de voorgekookte boontjes en het gehakt opnieuw toe. Roerbak voor 3 minuten op hoog vuur en voeg de sojasaus en de chilisaus toe. Roer goed om en kruid eventueel nog af met wat peper en zout.
  6. Serveer de Oosterse boontjes en het gehakt met de bruine rijst en werk af met de geroosterde uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 947.71 kcal
Koolhydraten 96.65 g
waarvan suikers 33.61 g
Vet 41.4 g
waarvan verzadigd 12.53 g
Proteïnen 42.76 g
Vezels 13.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin