Indische laagjesschotel met kippengehakt, spinazie en zoete aardappel

40 MIN
2 personen
Indische laagjesschotel met kippengehakt, spinazie en zoete aardappel

Hachis parmentier, maar dan met Indische én gezonde twist! We maken een heerlijke koolhydraatarme versie met laagjes kruidige spinazie, kippengehakt met garam masala en een pittige zoete aardappelpuree en cashewnotencrunch. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 g spinazie
  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl garam masala
  • 30 g cashewnoten
  • 10 g koriander
  • 2 el olijfolie
  • 1½ el boter
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de spinazie en laat uitlekken.
  2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof ui, gember en knoflook aan gedurende 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
  4. Boter een ovenschaal in en schep er de gestoofde spinazie in. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan van de spinazie en bak het kippengehakt gedurende 7 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de garam masala toe en kruid met peper en zout. Schep het gebakken gehakt bovenop de spinazie.
  5. Hak de cashewnoten fijn.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Giet de zoete aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout toe. Meng goed. Schep de zoete aardappelpuree boven op het gehakt. Strooi er de fijngehakte cashewnoten over. Zet de ovenschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog kort onder de grill om een mooi krokant korstje te krijgen.
  8. Pluk de blaadjes koriander. Serveer de ovenschotel met de korianderblaadjes erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 787.1 kcal
Koolhydraten 54.01 g
waarvan suikers 11.53 g
Vet 43.71 g
waarvan verzadigd 13.78 g
Proteïnen 40.26 g
Vezels 10.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin