Hachis parmentier met kippengehakt, spinazie en zoete aardappel

40 MIN
2 personen
Hachis parmentier met kippengehakt, spinazie en zoete aardappel

Hachis parmentier is heerlijk comfortfood uit Frankrijk. We maken er een gezondere en lekker originele versie van met kippengehakt, gestoofde spinazie onder een zalig dakje van zoete aardappel. Koolhydraatarm en overheerlijk, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

  • 600 g zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1½ el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof ui en knoflook aan gedurende 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
  4. Boter een ovenschaal in en schep de gestoofde spinazie met ui hier in. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan van de spinazie en bak het kippengehakt in 7 minuten. Schep regelmatig om en kruid met peper en zout. Schep het gebakken gehakt bovenop de spinazie.
  5. Giet de zoete aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper en zout toe. Meng goed. Schep de zoete aardappelpuree boven op het gehakt. Strijk mooi glad. Zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog kort onder de grill om een mooi krokant korstje te krijgen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 710.4 kcal
Koolhydraten 56.21 g
waarvan suikers 12.61 g
Vet 35.94 g
waarvan verzadigd 12.24 g
Proteïnen 37.03 g
Vezels 9.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin