Parmentier met champignons, spinazie, feta en zoete aardappel

40 MIN
2 personen
Parmentier met champignons, spinazie, feta en zoete aardappel

Parmentier is een Franse ovenschotel met laagjes gehakt, groenten en aardappelpuree. Toegegeven, deze vegetarische versie lijkt nog weinig op het origineel, maar is daarom niet minder lekker, integendeel. Heerlijke laagjes gestoofde spinazie, gebakken champignons, zoete aardappel en feta. Wie wil er proeven?

Ingrediënten

  • 600 g zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 250 g champignons
  • 200 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1½ el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof ui en knoflook aan gedurende 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
  4. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Beboter een ovenschaal en schep de gestoofde spinazie met ui hier in. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan van de spinazie en bak de champignons 5 minuten. Schep regelmatig om en kruid met peper en zout. Schep de gebakken champignons bovenop de spinazie. Verkruimel er de helft van de feta over.
  5. Giet de zoete aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper en zout toe. Meng goed. Schep de zoete aardappelpuree boven op de groenten. Strijk mooi glad. Verkruimel er de rest van de feta over. Zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog kort onder de grill om een mooi krokant korstje te krijgen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 777 kcal
Koolhydraten 57.76 g
waarvan suikers 12.84 g
Vet 48.29 g
waarvan verzadigd 24.54 g
Proteïnen 24.07 g
Vezels 12.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin